Digi Open Data Portaal

Open Data Portaal

Met ons product Open Data Portaal kunt u veilig en volgens de Europese richtlijnen uw (overheids)data ontsluiten. Hoe worden beslissingen genomen en op basis van welke gegevens? Voor een goed werkende democratie is het nodig dat de overheid transparant is. Een transparante overheid deelt dus haar data en informatie. Eigenlijk is het niet eens ‘haar’ data. Gegevenssets die zijn gemaakt door de overheid, zijn gemaakt met belastinggeld. Door de gemeenschap dus. Met behulp van het Open Data Portaal kan de gemeenschap gebruik maken van deze datasets.

Open datasets worden door burgers en bedrijven gebruikt om informatie en producten te maken. Open data stimuleert ondernemerschap en digitale transformatie in uw omgeving. Als overheid hoeft u niet per se zelf apps of websites te ontwikkelen, dat kunt u ook aan de markt overlaten, of in samenwerking doen. In onze ervaring worden open datasets van overheden ook gebruikt in de wetenschap en in het onderwijs. En zelfs binnen de eigen organisatie, bijvoorbeeld door Onderzoek & Statistiek teams, geo-specialisten en vakafdelingen.

DigiHand biedt u de technische mogelijkheid om open data te ontsluiten via de internationale standaard CKan. Hiermee sorteert u voor op de Wet Open Overheid. Website Digitaleoverheid.nl

Het Open Data Portaal kan ook onderdeel zijn van uw Data Platform.


Open Data Portaal (CKAN)

Ckan is een Open Source en Wereld bekend Open Data Platform.

Open data is zonder registratie toegankelijk.

Open data is computer verwerkbaar.

Open data is voorzien van metadata conform de DCAT-AP standaard.

Open data is vindbaar.